Mativation - logo
 
Takaisin etusivulle

EMC- ja ESD-testaus

EMC – electromagnetic compatibility, eli sähkömagneettinen yhteensopivuus on määritelty EU:n EMC-direktiivissä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laite on testattava radiokaiuttomassa huoneessa. Laitteen synnyttämä sähkömagneettinen häiriö ei saa ylittää direktiivissä määriteltyä tasoa, ja laitteella on oltava riittävä sähkömagneettisten häiriöiden sietokyky. Laitteeseen voidaan kiinnittää CE-merkki vain, jos laite on läpäissyt EMC-testit.

EMC-laboratoriomme sijaitsee samassa osoitteessa kuin tutkimus- ja kehitysyksikkömme, eli Örninkatu 14, Salo. Tämän sivun alaosassa on pari kuvaa EMC-laboratoriosta.

EMC-laboratoriossa on radiokaiuton huone EMC-mittauksia varten. Huoneen mitat ovat: leveys 4,3 m, pituus 8,3 m ja korkeus 3,0 m. Varmistaja on ETS-Lindgren Oy (Euroshield). Lisäksi meillä on RF-suojattu mittaushuone johtuvien häiriöiden mittaamiseen ja staattisten sähköpurkausten sietokyvyn mittaukseen (ESD-testaus). Myös sen huoneen valmistaja on ETS-Lindgren Oy (Euroshield).

Radiotaajuiset emissiomittaukset:

Sietokykymittaukset:

Mittaukset tapahtuvat virallisten standardien mukaisesti, esimerkiksi EN 61000-6-3, CISPR 15, EN 55015 ja IEC 61000-4-2. Mittausten ohjaus voi olla joko täysautomaattinen, puoliautomaattinen tai käsiohjauksella tapahtuva. Kussakin tilanteessa valitaan sopivin tapa.

Meillä mitattaviin laitteisiin on mahdollista tehdä muutoksia ja korjauksia ja suorittaa mittaus uudelleen. Ongelmatilanteissa voimme auttaa, jos siihen ilmenee tarvetta. Meillä on vankka kokemus EMC-suunnittelusta ja testauksesta.


Näkymä EMC-laboratoriostaEMC-mittaushuoneESD-testipaikkaTakaisin etusivulle
  Mativation Oy, Inkereentie 566, 24280 Salo,  Finland     Tel: +358 (0)405002883    matti.alen(at)mativation.fi